Naam en Filosofie

De naam MitutoyoHistorical_figurative_mark_of_Mitutoyo.jpg

De Japanse naam van het bedrijf Mitutoyo wordt ruwweg vertaald als 'overvloed van drie elementen" en staat voor voorzichtigheid, vriendelijkheid en kracht; wat hoog gewaardeerd wordt door de oprichter van het bedrijf, dhr. Yehan Numata.

Deze centrale begrippen van Yehan Numata's denken werden aangevuld met aspecten van de westerse filosofie die hij tijdens zijn studie bedrijfskunde in de Verenigde Staten tegenkwam.

Gevoeligheid, vriendelijkheid en kracht: Volgens Yehan Numata, zoon van een gewaardeerde Japanse tempelpriester, moet de mens deze drie kwaliteiten bezitten. Gevoeligheid interpreteert hij als de capaciteit van nauwkeurige observatie, vriendelijkheid als mededogen en welwillendheid naar je naaste, terwijl de kracht nodig is om effectief te voldoen aan correct geïdentificeerde eisen.

Deze drie onmisbare menselijke trekjes werden ook opgericht als basis voor zijn filosofie, omgezet in gereedheid voor innovatie, algemene eerlijkheid en oriëntatie op de toekomst - drie deugden van cruciaal belang om goed te doen als een mens en zakelijk succes te bereiken.

Het getal drie, in het Japans uitgesproken "Mitu" of "Mitsu" is van belang in de Japanse cultuur en religie, bijvoorbeeld in de opsomming van religieuze elementen.

Dit verklaart ook waarom een ​​flink aantal namen bedrijven de lettergrepen "Mitu" bevatten.

De Mitutoyo Filosofie

De Mitutoyo bedrijfsfilosofie is in wezen gelijk aan de eeuwige 'kernwaarden' die onze organisatie en medewerkers zullen handhaven. Het verenigt alle Mitutoyo Bedrijven en hun werknemers over de hele wereld in een gemeenschappelijk begrip en betrokkenheid.

philosophie_nl_grafik.gif

button_oprichting.gif

Om onze mensen een zo goed mogelijk gevoel te geven door middel van samenwerking en een gezonde geest. 
Om te zien dat Mitutoyo uitblinkt in haar vakgebied en in het wereldwijde zakendoen.
 

button_principes.gif

Om bij te dragen aan het welzijn van de samenleving door middel van precisie- meettechnologieën, zullen we onze activiteiten uitvoeren op basis van de volgende waarden:

(1) 

aanbieden van oplossingsgerichte engineering om de zakelijke ontwikkeling van onze klanten te ondersteunen

(2)

wereldwijd bijdragen aan de vooruitgang van de industriële meetcapaciteit

(3)

cultiveren van gezonde relaties en gemeenschappelijke welvaart met onze handelspartners

(4)

ondersteunen en bevorderen van wereldwijde vrede, menselijk geluk en harmonie met de omgeving

(5)

toepassen van zakelijke praktijken die de integriteit van Mitutoyo en ons toonaangevend merk weerspiegelen

(6)

zorgen voor een levendige bedrijfscultuur die ons personeel passioneert en inspireert om het beste van  zichzelf te geven... de beste te zijn. 

  

button_motto.gif

'Goede omgeving, goede mensen, goede techniek'

 

button_leidende.gif

'Oprechtheid, bedachtzaamheid, daadkrachtige geest'

 

button_ethische.gif

Mitutoyo Groep Ethische Gedragscode beschrijft ethische criteria van het oordeel en gedrag dat alle leidinggevenden en medewerkers bij Mitutoyo groep in acht moeten nemen in elk aspect van de corporate activiteiten. Wij van de Mitutoyo groep zullen ons gedragen op een wijze die voldoet aan de Ethische Gedragscode en kiezen zonder uitzondering de ethische manier als een zakelijke beslissing een conflict tussen winst en ethiek impliceert.

Ethische Gedragscode