Mitutoyo innoveert en demonstreert slim tijdens Precisiebeurs 2018

50 jaar geleden betrad Mitutoyo de Europese markt en is intussen uitgegroeid tot een van de marktleiders in metrologie.

De toekomst van precisiemetingen ligt in innovatieve softwareoplossingen die het volledige potentieel van meetapparatuur naar voren halen. Het Internet of Things (IoT) verbindt verschillende machines met het netwerk, waardoor productieprocessen in realtime kunnen worden gemonitord. On-site digitalisering, automatisering en virtualisatie verhogen de werkefficiëntie.

Ook tijdens Precisiebeurs kunt u zien dat Mitutoyo toegewijd is aan de verdere evolutie naar slimme bedrijven door zijn voortdurende innovatie en ontwikkeling in precisiemetentechnologie.

Binnen dit idee demonstreren we er onze innovaties:

GRATIS REGISTRATIE PRECISIEBEURS

MISCAN
Het gloednieuwe MiSCAN multi-sensor vision-systeem combineert zeer nauwkeurige contactloze visiemetingen met tactiele metingen, door toepassing van de SP25M-tastsysteemtaster of Mitutoyo's nieuw ontwikkelde MPP-NANO-scansonde. De SP25M biedt nauwkeurige scanmetingen met een hoge doorvoer, terwijl de MPP-Nano specifiek is ontworpen voor zeer nauwkeurige scanmetingen van zeer kleine onderdelen.

 

 IMG5_0357-cover-foto-MiSCAN-van-PRE1483---web.jpg
TagLens-Cover-web.jpg

TAG-Lens
Deze lens maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven om licht te moduleren en kan de focus binnen nanoseconden wijzigen. De ultrasnelle scherptediepteregeling zorgt ervoor dat u zeer snel kunt scherpstellen, wat resulteert in zeer kwalitatieve beelden. Het biedt een nieuwe dimensie voor toepassingen waarbij snelle 3D-weergave belangrijk is. Mogelijke toepassingen zijn te vinden b.v. in de voedsel- of medische industrie, in de razendsnelle lezing van QR-codes of tolerantiecontrole in kwaliteitsborgingssystemen.

 

Mach Ko-ga-me met robot
Versnellen en automatiseren van meetprocedures is belangrijk, zowel in de meetkamer als in de productieomgeving. De compacte en snelle CMM Mach Ko-ga-me van Mitutoyo met robotopstelling voldoet aan uiterst kwalitatieve en nauwkeurige meetresultaten.

mach_ko-ga-me_stand.jpg 
 U-WAVE_fit_1.jpg

U-Wave Fit
Een nieuw ontwikkeld systeem voor de draadloze overdracht van meetresultaten van Digimatic-schuifmaten en micrometers naar een pc via een ontvanger. De gegevens kunnen direct worden ingevoerd in softwaretoepassingen zoals MS Excel. De afmetingen van de transmissie-eenheid zijn kleiner dan de weergavegrootte van het instrument. De "U-WAVE-Fit" maakt een einde aan omslachtige kabelverbindingen en maakt de aansluiting mogelijk van een groot aantal meetinstrumenten met een enkel pc-systeem.

Measurlink8
Measurlink, een geavanceerd statistisch platform, biedt real-time gegevens en uitgebreide kwaliteitsrapportage. Het biedt een goed zicht op het inspectieproces en de meetresultaten om procesverbetering en defectpreventie met succes te beheren. Een veilig en georganiseerd datawarehousing-systeem, dat kwaliteitsgegevens beschikbaar stelt voor weergave en analyse door elk lid in het hele bedrijf.

 Bild_zu_03MDE16_MeasurLink8_Software.jpg

Mach Ko-ga-me