Snelle contactloze vormmeting van Mitutoyo: de Roundtracer Flash

Mitutoyo introduceert een nieuw product: de Roundtracer Flash. Naar verwachting wordt dit de standaard in kwaliteitscontrolelaboratoria over de hele wereld. Dit contactloze meetinstrument zal met zijn snelheid en veelzijdigheid een belangrijke uitbreiding zijn in de line-up van de Mitutoyo Vormmeetinstrumenten.

Deze optische meetinstrumenten, bekend onder de naam Roundtracer Flash, is gebaseerd met aan 2 zijden gepositioneerde sensoren voor tweedimensionale beeldarchitectuur. Hierdoor worden de beelden verkregen welke perfect gecombineerd worden om één enkel werkstukbeeld te genereren. Er ontstaan geen vreemde overgangen of openingen door het samenvoegen van deze beelden.

Roundtracer_Flash.png

Indrukwekkend snel

De Roundtracer Flash kan werkstukken tot 300 mm lengte meten zonder enige verticale beweging van de sensoren of het werkstuk, en voert deze metingen bijna ogenblikkelijk uit. Deze machine is indrukwekkend snel en kan 100 statische metingen uitvoeren in slechts twee seconden, ongeacht hoe de meetsecties verdeeld zijn over het werkstuk.

Doordat er geen beweging langs de Z-as nodig is om deze 2D beelden vast te leggen, is de consistentie van de profielen en productgeometrieën stabiel gedurende miljoenen cycli. Door deze techniek wordt onderhoud van dit meetsysteem tot een absoluut minimum beperkt.

Contactloze vormmetingen met gebruiksgemak

De Roundtracer Flash onderscheidt zich op de markt van contactloze vormmetingen door iets wat veel andere machines die vergelijkbare metingen en analyses uitvoeren niet hebben, namelijk gebruiksgemak. Het toestel zelf is gebouwd met het idee in het achterhoofd dat er geen meetspecialist aan te pas moet komen om het te bedienen.De meting wordt uitgevoerd met een enkele druk op de startknop. Afgezien van deze gunstige eigenschap is de meegeleverde GUI ook uiterst intuïtief en flexibel, waardoor de werkprocessen snel en eenvoudig verlopen.

Een andere belangrijke factor bij de ontwikkeling van dit product was niet alleen hoe eenvoudig het te gebruiken is, maar ook hoe gemakkelijk het in een slimme fabriek kan worden geïmplementeerd. Het beladen van een werkstuk kan automatisch gebeuren bij gebruik van een extern robotsysteem, en de machine wordt geleverd met 7 beschikbare poorten voor gegevensuitvoer en het lezen van codes. Wanneer de standaard mogelijkheden van de machine in ogenschouw worden genomen, is het duidelijk hoe groot het verschil zal zijn in productiefaciliteiten, ongeacht de grootte.

Mitutoyo: wereldleider op het gebied van precisiemeetapparatuur

Als fabrikant van precisiemeetinstrumenten is de naam Mitutoyo over de hele wereld bekend. De producten van Mitutoyo hebben zowel in Japan als daarbuiten een leidend marktaandeel en zijn nog steeds dé keuze in alle industrieën en landen. Grote bedrijven over de hele wereld vertrouwen op Mitutoyo. Meer weten over dit nieuwe product of over een van onze andere meetinstrumenten? Neem contact op! Onze helpdesk staat altijd voor u klaar.